Tak for i år

Kære sponsor.

Oven på en vellykket Hajkutter Festival & Regatta 2016 – den 8.ende i rækken – vil vi gerne endnu engang takke for dit bidrag til foreningen. Uden din økonomiske håndsrækning er det ikke muligt at gennemføre en så omfattende international begivenhed med 19 tilmeldte hajkuttere og andre traditionsskibe. 

Også en tak til Guldborgsundsund kommune. Jeres financielle støtte er en nødvendighed for at sikre den nødvendige lokale økonomiske opbakning og derigennem en samlet  financiering af arrangementet. For kommunen er Hajkutter Regattaen den måske vigtigste tilbagevendende turistmæssige maritime attraktion, med en brandingværdi der rækker langt ud i Skandinavien, Tyskland og de Baltiske lande.

Vi håber du/i  har nydt arrangementet der, trods det noget blandede vejr og kølighed, bød på et væld af udendørs- som indendørs aktiviteter for børn, unge og voksne. Akkompagneret af dejlig medrivende musik fra Lolland-Falster, Niels Broholt, Benny Haiberg, The Sally Gardens og uforlignelige Jordans Drive der leverede deres hidtil bedste show- og lydoplevelse. Det hele præsenteret i den smukkeste kulisse af alle: Nysted Nor, Ålholm slot og Nysted Havn fyldt med gamle traditionsskibe. Dygtige håndværkere, søfolk af mange nationaliteter samt turister og interesserede i tusindevis. Hyttefadet og Nysted Slagteren sørgede for at ingen gik sultne hjem. Også de lokale sportsforeninger profiterer af arrangementet. Vor samarbejdspartner Multicenter Syd sørgede for tegne- og farvelægningskonkurrence, salg af skolens produkter, bygning af både for de små og et bassin hvor man kunne prøvesejle. Flyvemaskiner, veterankøretøjer, Aktive kanonerer, naturvejleder, en fænomenal sæbeboble-artist og  minifærgen ”Grønært” var med til at fuldende billedet af en maritim begivenhed i særklasse. Den overdækkede markedsplads gav ly til en masse spisende gæster og den ny maritime legeplads blev et stort hit blandt børnene.

Et andet område hvor vi har haft stor succes er firmaudflugter og receptioner. F. eks. en virksomhed på sjælland, der havde lejet en af de større hajkuttere og inviteret kundekredsen med. 24 deltagere blev det til. Alle havde en pragtfuld eftermiddag på vandet med sol og god vind, ombord på Carmelan fra 1927 med lækker forplejning ombord. Måske skulle du lade dit firma afholde reception på en hajkutter? Som led i personale- eller kundepleje? Vi tilbyder at sørge for alt, incl. forplejning ombord. Priserne er beskedne, alt du behøver er at ringe på 4025 2225 eller email: info@hajkutter.dk

Med et besøgstal på omkring 4000, blev Hajkutter Festival & Regatta 2016 en betinget succes. Presse og TV var rigt repræsenteret. Mange artikler og reportager blev det til i Folketidende. Både fra Nysted Havn og ombord i skibene. TVEAST sendte 3 min og 40 sek. i nyhederne tirsdag aften 19:36.  NDR optog film og fotoklip fra såvel Ebba Aaen som Elbe-1 og foreningen har indtil nu modtaget omkring 400 billeder fra Fotokartellet. I de kommende uger vil billeder og videoklip blive lagt på foreningens hjemmeside og på facebook. Så hold øje med disse.

Borgmester John Brædder Guldborgsund Kommune holdt indholdsrige og dedikerede taler med fokus på Hajkutter Regattaen. John Brædder med hustru Mette, deltog også ved præmieuddelingen i Rostock torsdag aften og tilbragte nogle hyggelige timer sammen med besætningerne.

Endnu engang tak for støtten til arrangementet. Vi håber vi må henvende os igen vedrørende 2017 arrangementet.

Venlig hilsen

p.v. af Foreningen Nysted Hajkutter Regatta.

Finn Hermansen

Formand

Nysted, August 2016.